Domov

Ograje

barvane ograjeBARVANE OGRAJE

Barvne ograje ponujajo naročniku možnost, da popolnoma uskladi svoj barvni okus. Ograje niso le praktični mejniki, ki ščitijo človeka pred nevarnostjo, ki jo predstavlja rob stavbe, ampak so tudi pomemben estetski dodatek. Stavba mora biti sestavljena iz zunanjih elementov, ki so v popolni barvni sinhronosti. Zato je pomembna celovita podoba in vtis, ki ga lahko dosežejo barvne ograje, okna, vrata, barva fasade in drugi funkcionalni ter estetski vidiki stavbe. Barve ograje iz kakovostnih materialov pa poleg tega zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, skozi katero ohranijo svojo namensko rabo. Ob primernem vzdrževanju so kakovostne barvne ograje skorajda neuničljive in tako služijo tudi več generacijam.
inox ograjeINOX OGRAJE

Inox ograje se uvrščajo v sam kakovostni vrh ograj. Izdelane so iz nerjavečega materiala, ki zagotavlja obstojnost in lesk. Če bi želeli kupiti ograjo, ki od vas zahteva najmanj vzdrževanja, potem so inox ograje prava izbira. Inox ograje imajo sodoben, modern videz, ki je izjemno prilagodljiv in je primeren skorajda za vsako okolico, v katero jih namestimo. Zaradi njihove prilagodljivosti se inox ograje uporabljajo tako za notranja stopnišča kot za zunanja stopnišča. Ker gre za enega izmed najbolj obstojnih materialov, pa se inox ograje izkažejo tudi kot zunanje ograje, ki ustvarjajo zemljiško mejo. Inox ograje odlikuje trajnost, moderni videz, trpežnost in estetska dovršenost.
kovane ograjeKOVANE OGRAJE

Kovane ograje spadajo v stilni razred ograj. Izdelane so iz polnih materialov, zaradi česar tvorijo robustno konstrukcijo, ki ponuja večno obstojnost. Njihova uporabnost je univerzalna, kar pomeni, da se popolnoma zlijejo s katerokoli okolico. Kovane ograje sicer po svoji naravi ustvarjajo stilni videz in odražajo prefinjen okus njihovega lastnika, vendar pa lahko oblikovalne tehnike ustvarijo tudi takšne kovane ograje, ki so bolj modernega ali sodobnega videza. Kovane ograje dopuščajo izjemno svobodo pri oblikovanju raznih okraskov, zaključkov in drugih funkcionalnih ter estetskih elementov. V osnovi kovane ograje združijo prefinjen okus in neomejeno obstojnost, kar jih vpisuje v sam vrh kakovosti in dovršenosti.
steklene ograjeSTEKLENE OGRAJE

Steklene ograje lahko uvrstimo med sodobnejše vrste ograj. Prefinjen in obstojen material zagotavlja opravljanje njihove osnovne funkcije, poleg tega pa ponujajo to, kar nobene druge ograje ne morejo ponuditi, to je popolnoma neoviran pogled okolice, ki obdaja poslopje. Steklene ograje so optimalna rešitev za vse tiste, ki bi svoje poslopje radi ogradili, vendar pa zaradi takšnih in drugačnih razlogov nočejo izgubiti pogleda na zunanjost. Steklene ograje v notranjem ali zunanjem stopnišču dajejo občutek odprtosti in pustijo v prostoru ali okolici pečat modernosti. Steklene ograje so lahko samonosne, kar pomeni, da ne potrebujejo stebrov za pritrditev ali pa so pripete na stebrih, odvisno od tega, kakšno stopnjo transparentnosti želite doseči.

Nakup ograje predstavlja pomembno funkcionalno in estetsko nadgradnjo poslopja. Zgodovinsko gledano so ograje vedno predstavljale mejnik, s katerim so ljudje označevali mejo svojega zasebnega oziroma intimnega prostora. Iz praktičnega vidika ograje okolici sporočajo, da brez privoljenja lastnika drugi ne smejo prekoračiti določene meje. Ograje preprečujejo tako vstop nepovabljenih v notranjost, na drugi strani pa tudi preprečujejo prehod iz notranjosti v zunanjost.

Ograje pa poleg funkcionalnega vidika opravljajo tudi pomembno estetsko funkcijo, celotni podobi poslopja in okolice dajejo končni estetski vtis, uporabniku pa zagotavljajo varnost. Primerno izbrane ograje lahko bistveno izboljšajo celotno zunanjo podobo poslopja, to podobo lahko oplemenitijo in dovršijo. Nemalokrat se izkaže, da se poslopje lahko estetsko zlije z okolico šele takrat, kadar svoj estetski pečat ustvari dobro izbrana ograja.

Zagotovo pa izbira primerne ograje ni lahka, še posebej zato ne, ker je potrebno usklajevati funkcionalnost in estetiko. Na razpolago imate barvne ograje, ki omogočajo največjo svobodo pri izbiri barvno usklajene lestvice. Tisti, ki želite neuničljivo ograjo, lahko razmislite o inox ograjah. Poleg teh vrst pa lahko kupci, ki jim je pri srcu bolj klasični videz, izberejo tudi kovane ograje. Ne nazadnje pa se lahko odločite tudi za bolj modern videz okolice, ki ga dopolnjujejo steklene ograje.