Domov

Blog

Boniteta odličnosti

banner_bonitetna_ocena Bisnode, kot največji ponudnik bonitetnih in finačnih informacij v Evropi je prepoznal MKE d.o.o. Domžale kot bonitetno odlično podjetje AA. Več »

Sejem Dom 2014

Dom14_pasica_300x250_slo Obiščite nas na Sejmu dom 2014 v Mestni dvorani A1 na razstavnem prostoru 39. Več »

Salamander pasivni hotel

explorer-hotel-1 V letu 2011 je bil zgrajen 1. certificiran pasivni hotel v Evropi v katerem so vgrajena PVC okna Salamander BluEvolution. PVC okna Salamander Bluevolution na slovenskem trgu prihajajo tudi iz naše proizvodnje. Več »

Prednosti, ki jih imajo avtomatska garažna vrata

Garažna vrata nikakor niso le navadna vrata, za katerimi je varno parkiran avtomobil, so namreč veliko več kot le to. To so vrata, ki so del stanovanjskega ali poslovnega objekta in mu dajejo razpoznavno obliko. Prav garažna vrata so tista, ki ščitijo notranjost in vse stvari, ki jih imamo poleg avtomobilov v njih shranjene pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Del vsake novogradnje ali adaptacije je nakup garažnih vrat, zato velja dobro premisliti kakšna vrata izbrati. Najbolj razširjena vrsta garažnih vrat so ročna nihajna vrata, ki izjemno dobro služijo svojemu prvotnemu namenu, a so na žalost precej velika in temu primerno nerodna in nepriročna. Tisti, ki imajo nizke garaže bo za njih gotovo dobra izbira nakup dvižnih ročnih garažnih vrat, ki se delno pomaknejo v sam prostor. Vedno bolj želena so avtomatska garažna vrata, ki so lahko dvižna ali navojna. Prednost avtomatskih garažnih vrat je tako za zasebnega, kakor tudi za poslovnega uporabnika pred navadnimi garažnimi vrati zares neprecenljiva. Ta prednost se še posebej pokaže, ko se v dežju ali v snegu pripeljemo pred svojo garažo, moramo izstopiti iz avta, vrata odklenit in povsem premočeni postaviti avto v garažo. Takšne nepotrebne težave bodo z nakupom avtomatskih vrat v celoti pozabljene. Avtomatska garažna vrata z daljinskim upravljanjem zelo povečajo naše udobje. Avtomatska dvižna garažna vrata so narejena na podobnem principu, kot so narejena ročna dvižna vrata, le da delo dvigovanja teh vrat namesto nas opravi majhen motorček, ki je nameščen v notranjosti garaže. Verjetno najbolj uporabljena avtomatska garažna vrata so navojna avtomatska vrata, ki jih sestavlja več skupaj spojenih delov. Delujejo na principu navijanja na kolut, ki je nameščen na stropu v garaži, samo navijanje pa opravlja električni motorček. Poleg dvižnega tipa garažnih vrat imamo na tržišču še stranska drsna vrata in krilna garažna vrata. Z dobro in predvsem z estetsko izbiro garažnih vrat lahko objekt ne le funkcionalno izboljšamo, temveč temeljito olepšamo samo pročelje. Izbira motiva in barve pa izberemo tudi na podlagi skladanja s samo okolico. V današnjem sodobnem času se lahko garažna vrata nameščajo na najrazličnejše lokacije. Sodobna garažna vrata omogočajo fizičnim in poslovnim uporabnikom varnost, ekonomičnost in udobnost. Sodobna garažna vrata so namreč velikokrat tudi povezana s samim vhodom v objekt, zato je pomembno, da so tudi takšna vrata toplotno in zvočno izolacijska. Garažna vrata morajo biti estetska, se ujemati s objektom, odporna na vremenske vplive, varna pred vlomilci in enostavna za vzdrževanje. Več »

Zakaj so nadstreški dobra odločitev?

Nadstreški so izjemno funkcionalna zadeva, saj jih lahko postavimo kjerkoli ob stanovanjski stavbi ali v njeni bližini, enako učinkoviti so kot samostojen kompleks ali kot del poslovne stavbe. Najpogosteje se za njih odločimo, ko želimo zaščiti svoj avtomobil, teraso, verando, balkon ali vhod v stanovanjski objekt. Idealna rešitev kam pospraviti avto, še posebej v primerih, ko ni dovolj prostora za garažo. S tem bomo pridobili povsem nov prostor, uporaben v prav vsakem letnem času, ki bo hkrati predstavljal funkcionalen življenjski prostor. S postavitvijo nadstreška lahko zaščitimo vso zunanjo opremo pred propadanjem zaradi zunanjih vremenskih razmer, z nadstreški za avto pa zavarujemo svoj avto pred vsemi neželenimi vremenskimi vplivi, predvsem pred točo in snegom. Prav v tem pogledu je nadstrešek odlična rešitev, predvsem kar se tiče same funkcionalnosti. Nadstreški so tako oblikovno, kakor tudi glede na izbiro materiala zelo različni. Nadstrešek je lahko izdelan iz lesa, jekla, aluminija pa tudi železa, oziroma je lahko kombinacija različnih materialov. Pomembno je, da je nadstrešek narejen iz kakovostnega materiala, katerega življenjska doba je čim daljša, ki ne potrebuje prevelikih stroškov samega vzdrževanja, predvsem pa, da ima čim daljšo življenjsko dobo. Leseni nadstreški imajo dobro lastnost, da se imenitno vklapljajo v samo naravno okolje, a nekoliko slabšo, predvsem kar se tiče samega vzdrževanja, saj jih je potrebno kar nekajkrat očistiti in prebarvati. Kar se tiče vzdrževanja, so zato veliko boljši jekleni ali nadstreški iz aluminija, ki prav posebnega vzdrževanja ne potrebujejo, pa tudi njihova življenjska doba je temu primerno veliko bolj dolga. V kolikor premorete nekoliko prostora, je postavitev nadstreška zelo smotrna rešitev. Fizične osebe bomo v njih našle kar nekaj prednosti, ne le, da zaščitimo svoje imetje, v poletnem času nam lahko predstavljajo idealen prostor za druženje. Pravne osebe bodo s postavitvijo nadstreška veliko prihranile, tako prostorno, kakor tudi po finančni plati. Nadstreški so vsestranska rešitev, ki pa že dolgo niso več le zaščita, temveč so izdelek, ki se harmonično spoji s stavbo in ji da popolnoma nov videz. Še posebej v dneh, ko sta sneg in poledica nekaj povsem naravnega, je stekleni nadstrešek nad vhodom v stavbo rešitev, ki je idealna, tudi za sonce in dež. Takšni nadstreški so uporabni za samostojne hiše in za poslovne objekte. Ker jih odlikuje kvalitetna izdelava, elegantna in hkrati zelo sodobna oblika in visoko kvalitetni materiali, ker lahko izbiramo med velikostjo, dizajnom in uporabnosti, je nadstrešek investicija, ki bo prav kmalu poplačana. Več »

Vse prednosti, ki jih imajo alu vrata

Alu vrata so za mnoge ljudi zelo privlačna za nakup predvsem zaradi izjemno sodobnega videza in funkcionalnosti v marsikaterem pogledu. Prav zato so za nakup zanimiva tako za stanovanjske, naravnost izvrstno pa se obnesejo vgrajena v poslovne objekte in tam, kjer skozi vrata dnevno vstopa in izstopa velika masa ljudi. Največja in že na daleč najbolj opazna prednost vrat, ki so narejena iz aluminija je stabilnost in seveda obstojnost. Takšna vrata imajo namreč zelo dolgo življenjsko dobo in so hkrati zanimivega dizajna, ki ga lahko pred samim nakupom izberemo tudi sami. Če so takšna vrata še pred leti veljala za slabo izolacijska, je danes to le še slab spomin. Napredek in tehnologija je naredila resnično veliko, proizvajalci aluminijastih vrat, pa so dosegli velik napredek tako pri sami izdelavi, še bolj pa pri zvočni in toplotni prevodnosti. Tako so danes alu vrata primerna resnično za vsak dom, saj omogočajo tako toplotno in zvočno prevodnost, kar pomeni precejšen prihranek pri energiji, obenem pa nam takšna vrata zagotavljajo mir pred zunanjim, velikokrat zelo hrupnim svetom. Poleg vsega so alu vrata odporna na prav vse zunanje vremenske vplive, so enostavna za vzdrževanje, njihova življenjska doba pa zelo dolga. Alu vrata so narejena v najrazličnejših oblikah, lahko jih izbiramo v različnih izvedbah in v barvah, ki jih želimo sami. Takšna vrata bodo ponos objekta, v katerega jih bomo vgradili in bomo na njih upravičeno ponosni dolga leta. Aluminijasta vrata pa vas hkrati varujejo pred vlomilci, so varna tudi kar se tiče ognja. Čeprav pred nakupom morda še vedno nekoliko oklevate, je dejstvo, da ko jih enkrat začnemo uporabljati že kaj kmalu ugotovimo vse njihove dobre lastnosti. Ne glede na to, za kakšno izvedbo se odločamo in kam jih bomo vgradili, v vsakem primeru bo naš objekt zaživel na novo, pridobili bomo vrhunsko kakovost. Ker je izjemno veliko možnosti izvedbe alu vrat, tako pri sami kombinaciji, vgradnji in dimenzijskih prilagodljivosti, izbiri barve, varnosti, je velika prednost pri nakupu tudi ta, da so narejena resnično izključno po željah kupca. Alu vrata so zares nekaj posebnega saj se imenitno podajo v prav vsako bivalno okolje in pristajajo na prav vsak stanovanjski ali poslovni objekt. To so stabilna vrata, ki ne propadajo, poleg tega pa ustrezajo vsem visokim varnostnim in izolacijskim zahtevam. Z nakupom vrat iz aluminija si prihranimo kar nekaj nepotrebnih stroškov. Nakup modernih alu vrat je investicija, ki je ne bomo obžalovali. Več »

Kaj je dobro vedeti pred nakupom alu vrat?

Alu vrata so primerna za vsak dom, še posebej pa so priporočljiva za poslovne objekte in objekte, kjer je velika vsakodnevna pretočnost ljudi. Vhod je izjemno pomemben del vsake hiše ali poslovnega prostora, predstavlja mejo med zunanjim in notranjim svetom, zato smo pri izbiri vhodnih vrat velikokrat v dilemi. Prav iz razloga, ker so vhodna vrata prvi stik z obiskovalcem je izbira še toliko težja. Ko se odločimo, da bomo za vhod v svoj dom ali v poslovni objekt izbrali alu vrata je dobro vedeti nekaj ključnih prednosti teh vrat. Alu vrata so v slovenskem prostoru že dodobra uveljavljena, pa naj bo to za tiste, ki želijo takšna vrata na stanovanjskih ali na poslovnih objektih. Ker so takšna vrata izjemno stabilna, so resnično prava izbira. Preden se odločimo za nakup alu vrat je prav, da vemo v kakšnem okolju živimo, saj je prav, da se vrata skladajo tudi z okoljem in postanejo del njega. Ker proizvajalci tovrstnih vrat prisluhnejo potrebam stranke, so prav vsaka alu vrata zasnovana po tudi najbolj zahtevnih željah stranke. Ker so vrata proizvedena iz aluminija visokokvalitetno izdelana in stilsko dovršena ustrezajo najvišjim standardom. Preden kupimo alu vrata je dobro, da se prepričamo o tem kakšno zvočno in toplotno izolacijo premorejo. Le za takšnimi vrati bomo imeli resničen mir, ki ga pred zunanjim svetom velikokrat resnično potrebujemo, toplotne izgube bodo skoraj nične, na takšen način pa bomo prihranili stroške ogrevanja. Vhodna vrata so tisti del objekta, v katerega navadno gledamo kar precejšen del našega življenja, zato velja pravilo, da izberemo vrata, ki so nam všeč. Ker so prav alu vrata tista, ki odporna na najrazličnejše vremenske vplive, so enostavna za vzdrževanje in je njihova življenjska doba zares dolga, je odločitev za nakup slednjih dokaj enostavna. In, da ne bo pomote, tudi, če smo ljubitelj barv in stilske dovršenosti, je nakup alu vrat za nas prava izbira. Lahko izbiramo med široko paleto modelov, najrazličnejših možnih izvedbah in barvah. Z nakup alu vhodnih vrat bomo kupili stabilna, obstojna in zelo kakovostna vrata, ki nam bodo izvrstno služila zelo dolgo. Lahko se odločimo za nakup vrat, ki so nižjem ali v višjem cenovnem razredu, a prav vsaka so obstojna in vredna nakupa. Lahko kupimo zgolj alu vrata, ker pa so možnosti široke in izbira precejšnja, bo marsikdo želel vrata narejena v različnih kombinacijah. Pred nakupom preverimo prednosti, ki nam jih ponujajo alu vrata. Več »

Sodobna garažna vrata zadovoljijo potrebe tudi najbolj zahtevnega uporabnika

Garažna vrata so bila v preteklosti vrata, ki so le zakrivala poglede mimoidočih in hkrati pred zunanjimi vplivi ščitila naš avtomobil. Danes pomenijo garažna vrata mnogo več, zato velja pred samim nakupom temeljit premislek. Izbira je pestra in raznolika, kakšna vrata izbrati za naš dom ali poslovni objekt pa izključno naša odločitev. Ko izbiramo vrata moramo imeti v mislih le to, da delamo dobro naložbo za prihodnost. Garažna vrata naj bodo funkcionalna, stilsko dovršena, objektu morajo dati svojevrsten pečat, biti morajo trpežna in enostavna za vzdrževanje. Ker prav garažna vrata velikokrat hkrati predstavljajo tudi vhod v hišo, je potrebno poskrbeti, da so varna pred vlomilci, obenem pa je nujno, da poskrbimo za toplotno in zvočno zaščito. Sodobna garažna vrata niso primerna le za zasebnega uporabnika, saj se jih z veseljem poslužujejo tudi poslovni uporabniki. Takšna vrata imenujemo tudi industrijska garažna vrata, ki so navojna dvižna avtomatska vrata. S takšnimi vrati prihranimo veliko prostora, zato v garaži, delavnici ali v skladišču posledično ostane veliko več prostora, kot če bi se odločili za nakup navadnih dvižnih vrat. Praviloma imajo sodobna avtomatska garažna vrata vgrajen kvaliteten elektro-motorni pogon, takšna vrata pa se upravljajo s daljinskim upravljalnikom. Avtomatska garažna vrata se upravljajo s daljinsko elektroniko ali v primeru, kadar izpade električni tok tudi ročno. Velika prednost sodobnih avtomatskih garažnih vrat je prav v tem, da nam prihranijo marsikateri nepotrebni korak, predvsem v primeru slabega vremena, nam je prihranjeno nepotrebno izstopanje iz avtomobila. Sodobna garažna vrata so opremljena tudi s varnostmi vzmetmi proti nasilnemu dvigu, lahko pa imajo vgrajeno avtomatsko varnostno varovalo. Če so garažna vrata zaščitena na takšen način, pa bo tudi naš spanec posledično veliko bolj miren. Ker garažna vrata že dolgo niso več samo vrata, jih velikokrat izbiramo tudi glede na zunanji videz, saj lahko prav lepo dopolnjujejo zunanji videz vsakega objekta. Sodobna dvižna garažna vrata so tisto, česar se v današnjem času poslužuje veliko velikih trgovskih centrov, saj z njimi kar najbolje zaščitijo notranjost velikih trgovin, prav tako pa jih uporabljajo lastniki mnogih zasebnih garažnih hiš. Številne možnosti nameščanja kamorkoli, tako na različne lokacije, kot tudi v odprtino stene, znotraj sten ali celo na strop le še povečujejo udobje, ki jih pridobimo s nakupom takšnih vrat. Ni pomembno kakšne barve je pročelje stavbe, izberemo jih lahko v vseh mogočih barvah. Sodobna garažna vrata svojim uporabnikom omogočajo varnost, ekonomičnost, predvsem pa neprecenljivo udobje. Več »

Veliko je dobrih razlogov zakaj se odločiti za nadstrešek

Nadstreški so zelo dobra stvar, pa naj bo to za zaščito avtomobila, vhodnih vrat, stopnišč, balkonov in teras. Ščitijo pred najrazličnejšimi neugodnimi vremenskimi vplivi, kot so dež, veter, sneg, toča, pa tudi močno sonce. So zelo funkcionalna zadeva tako za stanovanjske kot tudi za poslovne objekte. Kakšen nadstrešek boste izbrali je zgolj in samo vaša odločitev, saj pri sami izbiri v veliki meri igra najpomembnejšo vlogo za kaj jih boste uporabili. Glede na izbiro materialov lahko izbirate med lesenimi, aluminijastimi ali jeklenimi nadstreški ali si omislite kombinacijo različnih materialov. Leseni nadstreški so resnično najbolj naravna izbira, predvsem tam, kjer je takšna tudi sama okolica objekta. A les je naraven material, katerega življenjska doba ni ravno najdaljša, oziroma jo lahko nekoliko podaljšate prav vi sami z rednim vzdrževanjem. Jekleni in aluminijasti nadstreški so kar se tiče samega vzdrževanja in predvsem življenjske nekoliko boljša rešitev. So naravnost idealna rešitev za zaščito avtomobilov, teras, pa tudi bazenov. Ti nadstreški so glede na to, da so zelo dekorativno oblikovani prav lepa dopolnitev vsakega objekta. Predvsem nadstreški za avtomobile so tisti, ki postajajo vedno bolj pametna odločitev, kako nadomestiti garažo, oziroma pospraviti pod streho avtomobil, še posebej, če jih je pri hiši več. Nadstreški so lahko takšni klasični, kot jih vsi poznate, lahko so moderni ali klasični, dovoljeno je v bistvu vse. Z nadstreškom lahko zelo podaljšate življenjsko dobo vsem stvarem, ki jih le ta varuje, saj lahko poleg avtomobila daje zavetje tudi drugim bolj ali manj vrednim predmetom, za katere ne želite, da bi pod milim nebom neslavno propadli. In predvsem lahko poskrbite za svoje zdravje, še posebej, ko je potrebno iz stanovanja po spolzkih površinah ali stopnicah. Prav zato je veliko gostinskih objektov, manjših in večjih trgovin, frizerskih salonov in ostalih ponudnikov takšnih in drugačnih storitev, ki svoj vhod uspešno zaščitijo z nadstreškom. Takšni nadstreški nameščeni nad vhodom ponujajo zraven že osnovne zaščite pred neprijetnimi vremenskimi vplivi tudi prednost dovršene arhitekture, saj velikokrat presenečajo s svojim dizajnom in obliko. Pri nakupu nadstreškov ni torej nobenih omejitev, saj so na voljo po željah stranke, oziroma bodočega kupca, narejeni so torej za potrebe fizične ali pravne osebe. Prednosti, ki jih imajo pravne osebe z postavitvijo nadstreška so te, da jih lahko z enostavno montažo enostavno prenesejo, v kolikor se selijo na drugo lokacijo. Prav zato, ker so nadstreški odprt prostor, ki hkrati varuje so vredni nakupa. Več »

Kakovostna balkonska vrata lahko preprečijo vlom

mos-celje-2012_21 V zadnjem času se je število novic o vlomih, ki se zgodijo skozi balkonska vrata, strmo povečalo. Tarče takšnih vlomov so zlasti dvonadstropne hiše, ki so nekoliko izolirane od ostale okolice, pa še to ni vedno tako, saj postajajo tatovi čedalje bolj drzni. Pogostokrat balkonska vrata stojijo tam že desetletja. Izpostavljena so bila soncu, vetru, vlagi, mrazu in ostalim vremenskim vplivom, poleg tega pa jih lastnik ni kaj dobro vzdrževal. To je lahko problem predvsem takrat, ko so balkonska vrata lesena, saj les zahteva precej skrbno sezonsko vzdrževanje, če želimo da se ohranijo njegove naravne kvalitete, kot so prožnost, robustnost in ostale. Če se vrnemo k našemu problemu vlamljanja, lahko vidimo, da so prav balkonska vrata, ki niso vzdrževana, lahko šibek člen varnosti naše nepremičnine. Zmajana in napol preperela balkonska vrata so res lahek plen za izurjenega vlomilca. V nekaj potezah si lahko skorajda neslišno pripravi vhod v naše stanovanje in nas okrade, pri tem pa povzroči še škodo na preostali lastnini. Že iz vidika varnosti pred vlomi je pomembno, da so balkonska vrata robustna in da kvalitetno kljubujejo sili, ki prihaja iz zunanjosti, pa naj bo ta človeškega izvora ali pa naj prihaja iz narave. Stroški, ki jih imamo pri vlomu, so lahko res veliki. Uničenje delov nepremičnine, izgubljeni predmeti, delovna sredstva, čustveni pretres in ostalo so razlogi za to, da preverimo, če so naša balkonska vrata vsaj minimalno odporna proti vlomu. Pomembno je namreč, da ima vlomilec čim več težav, da pride skoznje, saj dlje kot se z vrati ukvarja, večja je možnost, da ga bo kdo zalotil ali pa da bo obupal. Več »