Domov

PVC okna

KlasikBau 76KLASIKBAU 76

Pri adaptaciji stanovanjskega objekta zgrajenega med letoma 1950 in 1980 svetujemo izbiro našega PVC okna MKE KlasikBau.

Dvoslojna zasteklitev, skupna toplotna prevodnost referenčnega okna: Uw=1,3 W/m2K

TermoBau 76TERMOBAU 76

Pri adaptaciji stanovanjskega objekta zgrajenega med letoma 1980 in 2000 svetujemo izbiro našega PVC okna MKE TermoBau.

Troslojna zasteklitev, skupna toplotna prevodnost referenčnega okna: Uw=0,93 W/m2K

PasivBau 92PASIVBAU 92

Za stanovanjske gradnje grajene po letu 2000 ter za novogradnje grajene po najvišjih energetskih zahtevah v podjetju MKE d.o.o. Domžale izdelujemo PVC okna MKE PasivBau.

Troslojna zasteklitev, skupna toplotna prevodnost referenčnega okna: Uw=0,76 W/m2K

V Sloveniji večina stanovanjskih objektov še vedno sodi med energijsko visoko potrošne. Znižanje stroškov ogrevanja dosežemo z investicijami v dodatno izolativnost zunanjega plašča zgradbe. Že ob zamenjavi  oken dosežemo do 30% prihranek vse energije potrebne za ogrevanje stanovanja v zimskem času kakor tudi energije za ohlajanje prostorov v poletnem času, v kolikor imamo v stanovanju nameščeno klimatizacijo.

Od leta 2006 v lastni proizvodnji v Ljubljani izdelujemo vrhunska PVC okna MKE po prestižnem nemškem sistemu profilacije SALAMANDER, katero odlikuje visoka tehnologija ter lep, estetski zunanji izgled. Uporabljamo vrhunsko avstrijsko okovje MACO, ki združuje najsodobnejše inovacije ter zagotavlja celovite sistemske rešitve za celoten spekter PVC stavbnega pohištva. Serijsko vgrajujemo protivlomno varnostno okovje protivlomne stopnje WK1 ter z večstopenjskim nagibnim načinom prezračevanja. Okovje, ki ga uporabljamo omogoča zelo natančno nastavljanje položaja okenskega krila in ima vgrajen varnostni element proti odklopu odprtega okenskega krila. Okovje ima vgrajen element za preprečevanje povešanja težjih okenskih kril ter za razbremenitev tečajev v zaprtem položaju. Na željo naročnika izdelamo PVC okna MKE s skritim okovjem. V PVC okna MKE vgrajujemo sodobno izolativno steklo velikega avstrijskega koncerna ERTL GLAS, proizvedenega v Sloveniji, v Ribnici.

Na Vašo željo v PVC okna MKE vgradimo prezračevalni sistem Salamander climAktiv Plus.

Zaradi pravilne vgradnje naših oken montažo izvajamo z našimi lastnimi monterji. Izkušnje ter sodelovanje z gradbenimi strokovnjaki so nas pripeljali do spoznanj, na podlagi katerih smo stanovanjske gradnje razvrstili v tri razrede. Posameznemu razredu smo prilagodili izvedbo naših oken.

Izgled PVC oken

PVC  okna MKE so lahko v beli barvi, enostranski in obojestranski imitaciji lesa, ter v različnih enobarvnih odtenkih. Osnovne imitacije lesa so sledeče:

Izgled vrat

Možnih je še veliko preostalih vrst imitacij lesa ter enobarvnih dekorjev po naročilu. Pri individualnih objektih po želji naročnika ponudimo tudi PVC okna MKE z zunanjo aluminijsko oblogo, ki daje oplemeniten videz ter omogoča lakiranje v poljubni barvni odtenek.

Priroročila

Predvsem zaradi nizkih dohodkov ljudje ob prejemu predračunov pogostoma pogledajo samo višino končnega zneska, kateri predstavlja tudi odraz kakovosti izdelave in vgradnje. Pogosta pomanjkljivost pri oknih s katero se ljudje dnevno srečujejo je na primer vgrajeno okno brez spodnjega poličnega profila, ki preprečuje prehajanje toplote med policami pod oknom.

V podjetju MKE d.o.o. DOMŽALE izdelujemo PVC stavbno pohištvo skladno z evropskimi smernicami iz vrhunskih materialov. Splošno velja, da ne le končni znesek, pomembni so tehnični detajli. Strankam priporočamo, da nas pokličejo in Vam svetujemo.

SPREMNA DOKUMENTACIJA: PVC OKNA MKE so skladna s standardom SIST DIN EN 14351-1.

PVC OKNA MKE dosegajo najvišje možne vrednosti  po  standardih: EN12207, EN12208 in EN122010

Skupna toplotna prevodnost PVC OKEN MKE je določena na podlagi standardna DIN EN ISO 10077-2.

PVC OKNA MKE imajo oznako ”tip A” po klasifikaciji združenja RAL. PVC OKNA MKE imajo CE znak in izjavo o skladnosti. Atesti so bili izvedeni na certifikacijskem inštitutu IFT Rosenheim v Nemčiji.